Hansa-Machines Digga Ketjukaivureita
2014 - March 5

Porilainen Hansa-Machines on jälleen laajentanut jo ennestäänkin runsasta työlaitevalikoimaansa australialaisilla, kaivukonesovitteisilla Digga-ketjukaivureilla sekä maaporilla ja kierrepaalujen pyörittäjillä.

“Ketjukaivulaitteilla saadaan nopeasti aikaan kapeaa kaapelikaivantoa, joka ei vahingoita juuri maastoa tai katuja. Syntynyt kapea kaivanto on myös helppo täyttää. Olemme testanneet sitä Suomessa Mecalac-kaivukoneeseen kiinnitettynä routaiseenkin maahan ja sinne upposi...”
Hansa-Machinesin toimitusjohtaja Tero Tommila.

Kovin kivisille maille ei ketjukaivuri luonnollisestikaan sovellu.

Ketjukaivureissa on kaksi mallisarjaa: Hydrive (ylempi kuva) ja Bigfoot. Ketjua pyörittävä hydraulimoottori on Hydrivessa sijoitettu keskirungon yläpuolelle, kun taas Bigfootissa se on linjassa alimmaisen rullan kanssa. Näin Hydriven ruuvi purkaa kaivannosta nousevan maan molemmille puolille ojaa.

Valmistajan mukaan Bigfootilla kaivaminen sujuu rinnakkaismallia nopeammin. Kaikki ketjukaivurit ovat kytkettävissä myös kaivukoneisiin liukuohjattujen pienkuormaajien ym. lisäksi.

"Hankintahintakin laitteille on melko edullinen. Koosta riippuen nollaverolla 7000-1000 euroa..."
Tommila.

Bigfoot-mallisto käsittää viisi mallia kaivusyvyyksillä 750-1500 millimetriä ja työpainot ovat välillä 155-432 kiloa. Pienin malli vaatii peruskoneen hydrauliikasta 30-60 ja suurin malli 90-130 litran minuuttituoton.

Ketju- ja terätyyppejä on useita ja työleveydet vaihtelevat 100-300 millimetrin välillä.

Hydrive-mallistossa on kolme kokoa työleveyksillä 100-350 millimetriä ja kaivusyvyydet ovat vastaavasti 900-120 millimetriä.

Diggan maaporat PD4-PD10 voidaan kytkeä kaivukoineisiin ja kaivurikuormaimiin, joista saadaan ulos 55-115 litran minuuttituotto.

Koneisto vaihdelaatikkoineen mahtuu poran tekemään reikään, jolloin kaivusyvyys on saatu maksimoitua. Laajimman porattava reiän läpimitta on 1,5 metriä.

To view the full article at koneporssi.com, please click here.